27 augustus 2015

De schoonheid van Urban Dance

Afbeelding
Bijzonder van deze groep is de enorme betrokkenheid en de wil om persoonlijk te groeien en te leren. De kwetsbaarheid van ieder afzonderlijk, binnen en buiten deze groepssessies. De puurheid en de veiligheid binnen deze groep, waar zoveel besproken is, en mogelijk was.

10 juli 2015. Met gemengde gevoelens rijd ik richting het Huis, een theater in Utrecht.  Naar de plek waar de diploma –uitreiking vandaag zal plaatsvinden van mijn klas:

de 3e jaars studenten aan de Dansacademie van het ROC Midden Nederland.

Ik ben blij voor deze studenten dat ze de eindstreep hebben behaald en het diploma op MBO-4 niveau binnen hebben. Zo  knap. Een mijlpaal voor velen, bereikt met bloed, zweet en tranen.

 

Maar wat raakt mij nu dan?

Waarom dan dat gemengde gevoel? Dat is het afscheid van deze mensen. Hun persoonlijke levensverhalen, hun openheid en persoonlijke groei van de afgelopen jaren die ik heb mogen volgen en begeleiden. Tijdens de workshops over patronen, mindfulness, idolen, belemmerende en helpende overtuigingen, de creatiespiraal, kernkwadranten en talenten. Maar ook tijdens de groeps coaching over de ‘gewone’ alledaagse onderwerpen waar zij hun ervaringen met elkaar deelden en elkaar adviseerden zodat zij op die manier hun kennis en bewustzijn konden vergroten.

 

Bijzonder van deze groep was de enorme betrokkenheid en de wil om persoonlijk te groeien en te leren. De kwetsbaarheid van ieder afzonderlijk, binnen en buiten deze groepssessies. De puurheid en de veiligheid binnen deze groep, waar zoveel besproken is, en mogelijk was. Daar zat ik midden in….  En dat is nu voorbij.

Dat is wat mij raakt.

 

Deze mensen hebben hun hart gevolgd en zijn gegroeid in hun passie voor dans, maar ook hun persoonlijke ontwikkeling. Zij hebben laten zien dat ze het kunnen. En gaan nu op eigen benen de wijde wereld in. En dat kunnen zij…  Ze zijn een voorbeeld. Ook voor mij.

 

De dans is de taal van de emotie en dwingt tot contact en gevoel met het lijf. En dat komt tot uiting in de enorme schoonheid van deze Urban dansers. Het waren prachtige optredens tijdens deze afscheidsavond.

 

Een paar studenten gaan door naar het HBO. Maar de meesten zijn inmiddels werkzaam in de wereld van battles, events, hip hop, dansscholen, theaters en entertainment als ondernemer.  Toppers die  van alle markten thuis zijn.. en ook een choreo en show op maat verzorgen voor congressen, bijeenkomsten, feesten en partijen. Het is een feest om deze ‘zelf bewuste’ mensen te laten optreden. Mensen met een verhaal. Mensen met een ambitie.

 

Wat heb ik toch een heerlijke baan/ prachtig werk en wat kan ik nog veel leren van al deze mooie bijzondere mensen.

 

Patricia van den Broek

www.lof-jongerentherapie.nl

 

Lees meer...